Äta bör man, annars dör man
Här följer två stycken egenkomponerade recept.
Mycket oprecisa.
Lax och spenatpaj
Pajskal
-3dl vetemjöl
-125g smör/margarin
-2msk vatten
Blanda vetemjöl och smör smuligt.
Häll i vattnet. Knåda.
Pressa ut i pajformen, eller som i mitt fall,
låt någon annan göra det om du har dåligt
med tålamod och är sur för att du är hungrig.
Lägg in i kyllskåpet ca 15-30 minuter.
Eller återigen, så länge ditt tålamod tillåter.
Nagga med gaffel. Grädda ca 10min på ca 200grader
Fyllning
3st laxfiléer
Fetaost
svarta oliver
Hackad spenat (fryst går alldeles utmärkt)
Creméfresch
3 ägg
salt, peppar, andra trevliga kryddor
Dela laxen i bitar, stek lite lätt.
Lägg i den frysta spenaten i stekpannan
och tina den med laxen. Spenat efter smak
men kanske ca 300g. Krydda lite.
Blanda med valfri mängd oliver och fetaost.
Är även gott med lite tomat i kanske?
Lägg upp i pajformen.
Blanda ägg och cremefresch (eller hur fan stavas det? haha!)
Häll över laxblandningen. "dra isär" laxblandningen lite
så att geggan lättare åker ner.
Tillaga i ugn ca 35-40 minuter på 200grader.
Det roliga med paj är att man typ kan ha skåprensardag och slänga i vad man vill! :D
Jag brukar dock alltid göra för stor fyllning...
Kycklingklubbor med potatisröra
Skala potatis, skär i bitar (ca 4delar per potatis)
Koka några minuter så att dom blir mjuka.
Skär paprika (jag änvände röd och grön)
lägg i en långpanna tillsammans med oliver och olivolja.
Lägg ett kilo kycklingben en långpannan (OBS, tinade hehe).
Pressa över vitlök, ca 3 klyftor.
Krydda med salt, peppar, fransk örtblandning, lite chilli
Jag tog mycket örtkryddor, ty det gillar jag.
Sätt in i ugn i ca 35 minuter på 225grader.
Häll efter halva tiden på krossade tomater (500gram)
och en matlagningsgrädde (2,5dl).
Vänd på kycklingklubborna och rör runt i den andra röran.
Sätt in i ugnen igen och kör klart tiden. Eller ta ut det
när det ser färdigt och gott ut.
Mmm, den där pajen såg god ut (det andra med ;)), så den ska jag nog testa att göra! Har kommit på att spenat är jättegott :)
mums fillibabba vilken fyllig paj!